Doopdienst

Toen de mensen dit hoorden, werden ze diep in hun hart geraakt en vroegen aan Petrus en de andere apostelen: ‘Vrienden, wat moeten wij doen?’ 38Petrus antwoordde: ‘U moet zich bekeren tot God en u laten dopen in de naam van Jezus Christus, want dan worden uw zonden vergeven, en de Heilige Geest zal in u komen wonen.

Handelingen 2:37-38

Samenkomstzaal Bethelkerk LombardsijdeEen geweldige en gezegende tijd in de Bethelkerk laatste zondag, want er vond een doopdienst plaats. Je vraagt je misschien af waarom dat zo prachtig en geweldig en gezegend is. Dat is super simpel.

Met de doop hebben gisteren 8 mensen de stap gezet om zich te laten dopen en daarmee verklaren ze dan ook hun leven aan God toe. Een prachtige gebeurtenis voor zowel ons als in de hemel. Een doopdienst is altijd een beetje (veel) feest.

Het lijkt allemaal een oude traditie of zo, maar niets is minder waar. Het is nog steeds van toepassing. Jezus zei het volgende:

En Hij zeide tot hen: Gaat heen in de gehele wereld, verkondigt het evangelie aan de ganse schepping. Wie gelooft en zich laat dopen, zal behouden worden, maar wie niet gelooft, zal veroordeeld worden.

Marcus 16:15-16

Dit gold voor zowel de mensen toen, als voor u en ik vandaag.

Wij wensen de personen, waaronder twee tieners, die zich gisteren lieten dopen, veel zegen toe. 

Wij hopen binnenkort ook een paar getuigenissen te mogen ontvangen van onze dopelingen die we vervolgens dan ook hier op de site zullen delen.

U kan luisteren naar de prediking op de media pagina … datum: 24-06-2018 – deze blijft zes maand ter beschikking. Je kan de prediking ook steeds opvragen en dan word deze opgestuurd via mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.