De jonge man in de parking van Middelkerke

Amen Nissan

Mogelijk kent u hem wel en daarom willen wij u even een update meegeven.

Sinds lange tijd verbleef er een jonge man in de parking van de markt van Middelkerke. Het was duidelijk dat verschillende mensen om hem gaven en hem dingen aanbrachten zoals eten, drinken en zelfs kledij… en sigaretten.

Een tijdje geleden tijdens een vergadering met een sociale dienst kwam hij ter sprake, de man die in de parking van Middelkerke verbleef. Men vertelde ons dat men niet wist waar hij was of wat er met hem gebeurd was. Toen we vertelde dat hij bij ons in de Protestantse Baptistenkerk verbleef, was men blij verrast. Deze sociale dienst was niet de enige die zich dit afvroeg. Verschillende mensen in en rond Middelkerke blijken zich de vraag te stellen waar deze jongeman gebleven is en wat er van hem geworden is.

Dus bij deze. Begin 2015 werd er door de autoriteiten van Middelkerke gevraagd of wij op één of andere manier konden helpen met de jonge man in de parking. Na een kort gesprek met hem en een gesprek met de dominee werd de beslissing genomen hem onderdak te verschaffen in de Protestantse Baptistenkerk te Lombardsijde.

Sinds half januari 2015 verblijft hij dus in deze kerk en kan hij zich te slapen leggen, douchen, eten, drinken en wordt hij voorzien van kledij. Hij gaat onder de naam Amen Nissan. Hij wordt meestal aangesproken als Amin. Ondertussen is de kerk ook bezig met een procedure om zijn administratie in orde te krijgen.

De zorg door de middenstand van Middelkerke en de lokale bevolking voor hem vertelt over wat er werkelijk leeft in deze gemeente en dat er nog steeds mensen zijn met een hart. Dat armen in nood niet in de steek gelaten worden, maar dat er een hand wordt uitgereikt, iedereen op zijn eigen manier, ieder met de middelen die hij of zij heeft. Het is hartverwarmend om verhalen te horen over hoe hij geholpen werd door de inwoners en middenstand van deze gemeente.

Laat ons toe een getuigenis te delen dat we ontvingen via een sociale dienst. Een jongetje van zeven dat zijn mama vroeg wat de melk en de koek kostte op school. Hij vertelde zijn mama dat hij twee weken geen melk en koek hoefde en dat de centjes mochten gebruikt worden voor broodjes om aan de man in de parking te geven.

Niemand is uitgesloten uit de getuigenissen. Er zijn zoveel mensen geweest die hem hebben geholpen met voedsel, kledij, sigaretten en zelfs tijdelijk onderdak, en allen verdienen een grote DANK U.

Wij hopen van harte dat Amen snel een plaats mag vinden in de gemeenschap en dat hij volledig zichzelf zal kunnen zijn.

Wanneer u enige opmerkingen hebt, vragen of bijdragen, neem dan gerust contact op met ons. Wij zijn altijd bereid naar u te luisteren.

5 thoughts on “De jonge man in de parking van Middelkerke

 1. Mooi dit te lezen waar Amin nu verblijft . Ik heb hem in het verleden , sigaretten ,pannenkoeken ,drank en snoep gegeven , hij was altijd content dit te krijgen , ik was bezorgd om hem .ik zag hem dagelijks , als ik hem eens een dag niet zag dan was ik wel ongerust , waar zou hij zijn . Plots was hij weg , het deed raar hem niet meer te zien , winter ,zomer alledagen koud of warm daar was Amin .Ik hoorde wel gauw dat hij nu onderdak had in Lombardsijde. Nog 1 keer gezien sedertdien. Amen , ik wens je het allerbeste , en dank aan de personen die hem geholpen hebben ?

 2. ik vind het ronduit prachtig wat jullie voor Amin gedaan hebben. Jullie hebben hem onvoorwaardelijk opgenomen, hem de tijd en het begrip gegeven dat hij nodig had, om te zwijgen van de materiële zorgen. Een heel heel dikke merci. Ik hoop dat Amin er in slaagt zichzelf terug te vinden en kan zijn wie hij is. Ik heb ongelooflijk veel respect voor jullie daadkracht en ingesteldheid, een voorbeeld voor de maatschappij.

 3. Het valt ook heel erg op hoeveel mensen betrokken zijn bij deze jonge man. Mensen die hem gewoon herkennen van op straat, maar ook veel mensen die hebben bijgedragen in zijn dagelijks onderhoud. Het is enorm om te zien wat voor een warm hart iedereen heeft voor hem.

  Wij hopen van harte dat het alleen maar beter mag gaan met hem, en doen er dan ook zoveel mogelijk aan zodat hij zichzelf kan zijn en een goed leven zal kunnen krijgen.

 4. ik was op zoek naar een gemeente dichter bij en las dit wonderbaar mooi tranen vloeide over mijn wangen ik ben bekeerd van augustus 2016 maar heb het geestelijk nog moeilijk maar als ik dit hoor verlang ik ook naar een werktuig voor god te mogen zijn maar zoals god zei ; Jullie zien wél dat er een splinter zit in het oog van iemand anders. Maar jullie merken helemaal niet dat er een hele balk in je eigen oog zit! 4 Hoe durven jullie tegen die ander te zeggen: ‘Zal ik even de splinter uit je oog halen?’, als er in je eigen oog een balk zit? in MATTEÜS 7 daarom is het op gods tijd dat ik ook een werktuig zal mogen zijn .gods rijkelijke zegen tine uit nieuwpoort

  • Beste Tine,
   Het is goed om je reactie te lezen. Weet dat je altijd welkom bent.
   We hebben koffiebar elke dinsdag en donderdagnamiddag. Je kan daar vrijblijvend een tasje koffie komen drinken en beetje bijpraten of polsen.
   Voor de rest kan je ons door de week heen bereiken voor een babbel of info. Neem eens een kijkje op de contactpagina voor de gegevens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.