Where is God

Het is een vraag die wel eens meer gesteld word: Waar is God?
Dat was dan ook het thema tijdens de retraite van de Bethelkerk te Weltersbach. Waar is God?

De overdenkingen brachten vele antwoorden met zich mee. In tijden van ziekte, zorg, verlatenheid of andere lijkt het soms wel dat God ver, ver weg is, maar niets blijkt minder waar te zijn, wanneer we kijken naar het verhaal van Jozef.

We kunnen zijn verhaal terugvinden vanaf Genesis 37. Wanneer het hem een beetje goed gaat, dan lijken de dingen zich terug tegen hem te keren, keer op keer. Eerst wordt hij als slaaf verkocht aan handelslieden. Tijdens zijn periode in slavernij bij één van de hovelingen van de Farao, blijkt alles wel goed te verlopen, totdat hij bedrogen word en in de gevangenis word gesmeten.

Daar word hij vergeten totdat hij voor de farao moet komen.

Dan pas gaat het hem goed en word hij de tweede in gezag over heel Egypte. De Farao geeft hem de volle verantwoordelijkheid en volle macht over het gehele land.
Wat opvalt in het hele verhaal is dat Jozef nooit zijn God verraadt. Ook wat opvalt is dat hij zijn werk goed blijft doen en op zijn principes blijft staan.

Was zijn levensloop moeilijk? Natuurlijk. En waar was God dan in de gevangenis en in die slavernij en in dat bedrog? Dat kan je lezen in Genesis 45:5 waar Jozef zegt; Maar wees nu niet verdrietig en ziet er niet zo ontsteld uit, omdat gij mij hierheen verkocht hebt, want om u in het leven te behouden heeft God mij voor u uit gezonden.

Welke dingen kunnen we hier allemaal uit leren? Vul maar eens in voor uzelf.

Tijdens het verblijf te Weltersbach hebben we ook een uitstapje gemaakt naar Keulen.
’s Avonds waren er momenten van getuigenis, muziek, overdenking in de mooie kapel/kerk van Weltersbach zelf. Het zijn prachtige momenten waar iedereen een beetje kan delen over zijn of haar ervaringen. Ook worden er dan liederen gebracht, gedichten of andere.

De gastvrijheid en verzorging in Weltersbach waren ook weer op en top in orde en we kijken weeral uit naar de retraite van volgend jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.